Ben de Wit

In Indonesië beoefende Ben de Wit als kind van 8 jaar, bij een Chinese familie het Kuntao. Hij kwam in 1960 uit Indonesië naar Nederland. In Nederland trainde Ben de Wit, Pecak Silat Marutu. Hij heeft enkele jaren aan bokstraining gedaan en aan een bokscompetitie deelgenomen. En heeft ook veel gevoetbald.

In 1971 kwam Ben de Wit in contact met de heer Carel Faulhaber.

Na een aantal zware testen, gedurende 6 maanden, door de heer Carel Faulhaber, werd hij toegelaten om onder leiding van de heer Carel Faulhaber bij hem thuis de Kempo training te volgen. Deze training volgde Ben onder zijn leiding en alleen met hem. Later trainde Ben voorral samen met Rob Faulhaber – de oudste zoon van de heer Carel Faulhaber- thuis en in de zaal.

In Veghel begon Ben 1975 met een Kempo club. In de jaren die volgde ontwikkelde het Kempo in Veghel tot een stijl waarin Ben zijn vechtsport kennis uit het verleden combineerde tot een eigen Kempo stijl. Een stijl die natuurlijk als basis de Faulhaber stijl heeft. De trainingsmethode en speciale techniekcombinaties van deze eigen Kempo stijl is gedurende 25 jaar (20 jaar in Veghel en 5 jaar in Almere) door Ben de Wit onderwezen.

Ook nu is Ben de Wit nog aktief in de wereld van de vechtsport al is dat op een andere manier.

In 2016 is Hein van Brussel door Ben de Wit aangewezen als de drager van de stijl. Door Kempovereniging Hu Quan wordt de oude stijl voortgezet.

.