Edwin W. J. Latijnhouwers:

Geb:20 Juni 1971 te Keldonk (Erp)
Kempo sinds: Augustus 1989 (1 jaar gemist ivm militaire dienst)

Inmiddels ben ik drager van de 1ste DAN!

 
Hobby's naast de Kempo: wandelen, motorrijden, snowboarden, vissen, reizen, rock-concerten, ......
en niet te vergeten mijn dochters Jill en Loïs.

Did it, done it; liked it, loved it: (Sky-diving, Bungee jumping, white water rafting, off-piste snowboarding, ...)

Zomer 1989; na de zoveelste Bruce Lee film gehuurd te hebben bij de plaatselijke videotheek, laat m'n maatje (groen band Kempo) zien wat hij die week geleerd heeft bij Kempo school Ben de Wit. Ik denk bij mezelf: 'Laat ik maar eens een keer gaan kijken hoe het er daar aan toe gaat, kan geen kwaad'.
KIJKEN??? Van kijken kwam echter niet veel; 'gewoon meedoen', zei m'n maatje, 'dat doet iedereen'. Oké dan.
Nou dat heb ik geweten, want zoals iedereen die voor de eerste keer mee doet en zich niet wil laten kennen: MEGA spierpijn, zelfs op plaatsen waarvan ik niet wist dat er spieren zaten. Na het eerste trainingsjaar was mijn zelfvertrouwen dusdanig opgekrikt dat ik besloot te blijven, dit ondanks dat m'n maatje er mee stopte.
tl_files/fotogallerij/img/edwin.jpg
GEVOEL. Nu, na al die jaren van verdedigingen, aanvallen, hardings- en conditietrainingen, sparren en spiegelgevechten, voel ik me na de training nog altijd beter dan ervoor. Dit is voor mij een teken dat het goed zit en dat ik er nog lang mee door zal blijven gaan. O ja, vechten: dat hoort er niet bij. Mijn motto is: "Control Yourself".

OPVOEDINGSMIDDEL. Ik zie het Kempo en de trainingen als een persoonlijk opvoedingsmiddel. M'n reactiesnelheid en incasserings vermogen hebben me inmiddels 2x geholpen bij een ernstig ongeval!!! Beide keren liep ik zelf na 'n minuutje al weer vrolijk rond, waar de motoren er toch echt veel slechter aan toe waren (total-loss).