Sinds 2016 is Kempo Hu Quan Veghel een Vereniging.

De Kempovereniging Hu Quan Veghel. 

De geschiedenis van KEMPO in Veghel zoals die vanaf 1975 onderwezen werd:

Kempo is een vechtsport afkomstig uit het voormalig Nederlans-Indie, welke daar werd ontwikkeld door de heer Carel Faulhaber. Hij was beroepsmilitair in het KNIL en introduceerde Kempo in Nederland. Het Kempo van de heer Carel Faulhaber kent technieken van verschillende Indonesische, Chinese en Japanse gevechtssporten.
De heer Carel Faulhaber heeft 4 zoons, waarvan de oudste zoon Rob, vanwege zijn enorme technische gevechtskracht, als kempfenomeen te boek staat. Zijn Kempo werd dan ook beschouwd als een effectieve en doeltreffende gevechtssport.
Ben de Wit is een van de weinige kempo-leraren, die thuis bij de Faulhabers privé-training heeft genoten en jaren met Rob Faulhaber heeft getraind.
Op 6 maart 1975 introduceerde Ben de Wit het Kempo in het Brabantse Veghel. Deze vorm van Kempo is een gevechtsvorm die technieken biedt van bekende gevechtssporten, zoals Pecak Silat, Karate, Taekwondo, Jiujitsu, enz. Vrijwel alle arm- en beentechnieken zitten verweven in het moderne Kempo, wat een zeer complete en interactieve verdedigingskunst is. Bij het Kempo worden ook de traditionele bewegingsvormen onderwezen. Het zelfbewuster worden, sterker worden en perfectioneren van technieken en prestaties staat bovenaan als trainingsdoel.

Kempo Hu Quan Veghel is in oktober 2005 gestart met oud leerlingen die allen weer Kempo wilden trainen. Zelf wilden wij terug naar de oude stijl die Ben de Wit ons geleerd heeft. Het was de bedoeling dat wij samen twee keer in de week een zaaltje zou huren en daar de technieken van Ben de Wit zouden uitoefenen. Echter toen anderen dit te horen kregen is het allemaal anders gelopen en nu is daar KEMPO VERENIGING HU QUAN VEGHEL. Het aantal leden is in korte tijd sterk gegroeid vooral door het enthousiasme van de leden zelf.

Trainingstijden.

Volwassenen

Dinsdag van 19:30 uur tot 21:00 uur

Donderdag van 19:30 uur tot 21:00 uur

Jeugd ( Kempo for Kids)

Donderdag van 18:30 tot 19:30 uur (vanaf 10 jaar)

Adres

GymzaaDe Leest

De Leest 39a

5463JA Veghel