WEERBAARHEID EN ZELFVERDEDIGING

.

Cursus Weerbaarheid - Zelfverdediging

De volgende cursus Weerbaarheid staat alweer gepland. We starten op 24 september om 19:30 uur in de gymzaal van ROC De Leijgraaf. Voor de deelnemers is het niet alleen leuk maar ook erg leerzaam!!! In de cursus leert men om op eenvoudige wijze zeer effectieve verdedigingstechnieken waarbij met minimale kracht een maximaal resultaat behaald wordt. Iedereen kan deelnemen. Niet alleen als je het nodig hebt. Men beleeft er vooral veel plezier aan.

Wat is Weerbaarheid

Het begrip weerbaarheid kan voor de een iets anders betekenen dan voor de ander. Voor iedereen geldt wel, dat een toename in weerbaarheid meer zelfvertrouwen geeft. Als je enige twijfel of onzekerheid toont kan je ‘de strijd’ verliezen. Dit zal je ook leren in de cursus. In jezelf geloven is essentieel!

Inhoud van de Cursus

Een ieder die de cursus volgt heeft een doel. Vast staat dat elke deelnemer zijn of haar zelfvertrouwen wil vergroten. De inhoud van de cursus wordt daarop aangepast. Zelfverdediging- en weerbaarheidstrainingen kennen een aantal aspecten welke in belangrijkheid kunnen variëren:

  • Houding en uitstraling
  • Communicatie
  • Confrontatie en zelfbeheersing
  • Zelfverdedigingstechnieken
  • Fysieke weerbaarheid
  • Mentale weerbaarheid
  • Coaching.

Doelgroepen

De doelgroep voor de cursus zelfverdediging en weerbaarheid is verschillend. Het aanbod en de inhoud van mijn cursussen hangt daarom af van de groep. Meisjes van het voortgezet onderwijs krijgen een andere training dan vrouwen die het zelfvertrouwen terug proberen te vinden nadat er bijvoorbeeld op het werk een zeer lastige situatie is voorgevallen. Het komst steeds vaker voor dat men te maken krijgt met ontevreden klanten of cliënten. Zelfs agressie komt dagelijks voor. De agressor die tegenover je staat wil altijd zijn gelijk halen. Jij bent dan degene die op dat moment de rust moet terug brengen. Met een uitstraling van rust en kalmte kan al veel voorkomen worden. Dit leer je in de cursus.

.

Duur van de Cursus

De cursussen bestaan uit een pakket van minimaal 6 trainingen. Om een goede weerbaarheid te bewerkstelligen voor iemand die het zelfvertrouwen kwijt is, wordt 10 lessen geadviseerd. Persoonlijk vind ik het belangrijk om een cursist met zelfvertrouwen en plezier weer naar huis te sturen. Mijn motto is: Met goede coaching en de juiste instelling kan je veel meer dan je denkt.